Receptek


Rozmaringos burgonyaszeletek


8 adag

30 perc

könnyű

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb burgonya
  • növényi olaj
  • friss rozmaringlevelek
  • 2 gerezd fokhagyma, nagyon vékony szeletekre vágva (opcionális)

Elkészítés:

  1. Vágja fel a burgonyát héjastól körülbelül 1 cm vastag szeletekre.
  2. Tegye a burgonyaszeleteket egy hideg, sós vízzel teli lábasba, majd melegítse forrásig. Hagyja forrni 3 percig, majd szűrje le. Hagyja kihűlni a burgonyaszeleteket.
  3. Kenje meg a szeleteket egy kis olajjal, majd süsse mindkét oldalán, amíg aranybarna nem lesz és egy kicsit oda nem kap. Szedje ki a burgonyaszeleteket egy tálba és szórja meg a finomra vágott rozmaringgal és a nagyon vékony szeletekre vágott fokhagymával (opcionális). Locsolja meg még egy kis olajjal és ízlés szerint sózza. Fogyaszthatja húsétel mellé köretként vagy salátával főételként.
?GYIK