Receptek


Fehér halfilé kuszkusszal


2 adag

30 perc

könnyű

Hozzávalók:

  • 2 halfilé fehér húsú halból (bármilyen fajta lehet, ami könnyen beszerezhető vagy amilyet szeret)
  • 1 citrom
  • egy kisebb csokor bazsalikom
  • 200 g koktélparadicsom
  • 100 g kuszkusz
  • 2 evőkanál (balzsam)ecet
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • ½ uborka
  • 2 evőkanál magozott fekete vagy zöld olívabogyó
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Tegye a halfiléket külön-külön alufóliára. Sózza-borsozza a halszeleteket, majd locsolja meg egy fél citrom levével és szórja meg a bazsalikom felével.
  2. Vágjon félbe 4 db koktélparadicsomot és rendezze el őket a halszeletek körül. Egy-egy darab alufóliával takarja be mindkét halszeletet, majd hajtsa be a fólia széleit, és formázzon batyut belőle. Süsse 15-18 percig, amíg a fólia meg nem emelkedik.
  3. Amíg a halszeletek sülnek, öntse le a kuszkuszt 100 ml forrásban lévő vízzel, fedje le és hagyja duzzadni 5 percig.
  4. Vágja fel a többi paradicsomot és keverje a kuszkuszhoz, majd adja hozzá a kockára vágott uborkát, a maradék bazsalikomot, a citrom másik felének levét és az olívabogyókat. Keverje hozzá az ecetet és az olajat. Sózza, borsozza, és tálalja a kuszkuszt a megsült hallal.
?GYIK