Receptek
Fehér halfilé kuszkusszal
2 adag
30 perc
könnyű
Hozzávalók:
- 2 halfilé fehér húsú halból (bármilyen fajta lehet, ami könnyen beszerezhető vagy amilyet szeret)
- 1 citrom
- egy kisebb csokor bazsalikom
- 200 g koktélparadicsom
- 100 g kuszkusz
- 2 evőkanál (balzsam)ecet
- 2 evőkanál növényi olaj
- ½ uborka
- 2 evőkanál magozott fekete vagy zöld olívabogyó
- só, bors
Elkészítés:
- Tegye a halfiléket külön-külön alufóliára. Sózza-borsozza a halszeleteket, majd locsolja meg egy fél citrom levével és szórja meg a bazsalikom felével.
- Vágjon félbe 4 db koktélparadicsomot és rendezze el őket a halszeletek körül. Egy-egy darab alufóliával takarja be mindkét halszeletet, majd hajtsa be a fólia széleit, és formázzon batyut belőle. Süsse 15-18 percig, amíg a fólia meg nem emelkedik.
- Amíg a halszeletek sülnek, öntse le a kuszkuszt 100 ml forrásban lévő vízzel, fedje le és hagyja duzzadni 5 percig.
- Vágja fel a többi paradicsomot és keverje a kuszkuszhoz, majd adja hozzá a kockára vágott uborkát, a maradék bazsalikomot, a citrom másik felének levét és az olívabogyókat. Keverje hozzá az ecetet és az olajat. Sózza, borsozza, és tálalja a kuszkuszt a megsült hallal.