Receptek
Rozmaringos burgonyaszeletek
8 adag
30 perc
könnyű
Hozzávalók:
- 4 nagyobb vagy 8 kisebb burgonya
- növényi olaj
- friss rozmaringlevelek
- 2 gerezd fokhagyma, nagyon vékony szeletekre vágva (opcionális)
- só
Elkészítés:
- Vágja fel a burgonyát héjastól körülbelül 1 cm vastag szeletekre.
- Tegye a burgonyaszeleteket egy hideg, sós vízzel teli lábasba, majd melegítse forrásig. Hagyja forrni 3 percig, majd szűrje le. Hagyja kihűlni a burgonyaszeleteket.
- Kenje meg a szeleteket egy kis olajjal, majd süsse mindkét oldalán, amíg aranybarna nem lesz és egy kicsit oda nem kap. Szedje ki a burgonyaszeleteket egy tálba és szórja meg a finomra vágott rozmaringgal és a nagyon vékony szeletekre vágott fokhagymával (opcionális). Locsolja meg még egy kis olajjal és ízlés szerint sózza. Fogyaszthatja húsétel mellé köretként vagy salátával főételként.