Receptek
Könnyű pulykaburger
4 adag
35 perc
könnyű
Hozzávalók:
- 500 g darált pulykahús
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 3 evőkanál reszelt parmezán
- egy kisebb csokor petrezselyem vagy ízlés szerint bármilyen más friss zöldfűszer
- 3 evőkanál görög joghurt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej római saláta
- 4 kisebb hamburgerzsemle
- 2 paradicsom
- só, bors
Elkészítés:
- Keverje össze a joghurtot a fokhagymával (opcionális), a citromlével, a parmezán kétharmadával és a zöldfűszerekkel.
- Tegye félre az öntet felét egy kisebb tálban.
- Az öntet másik feléhez keverje hozzá a darált húst és a hagymát, majd sózza-borsozza ízlés szerint.
- Formázzon 4 húspogácsát, majd süsse őket grillserpenyőben 15-20 percig, amíg teljesen át nem sülnek.
- Amíg a húspogácsák sülnek, öntse a joghurtos öntetet a salátára és vágja ketté a zsemléket.
- Helyezze a húspogácsákat a zsemlékre, halmozzon rá egy kis salátát, a tetejére pedig jöhet még néhány paradicsomszelet.
- Ha maradt a salátából, szórja meg a megmaradt parmezánnal és ezzel tálalja a burgereket.