Receptek


Könnyű pulykaburger


4 adag

35 perc

könnyű

Hozzávalók:

  • 500 g darált pulykahús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • egy kisebb csokor petrezselyem vagy ízlés szerint bármilyen más friss zöldfűszer
  • 3 evőkanál görög joghurt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej római saláta
  • 4 kisebb hamburgerzsemle
  • 2 paradicsom
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Keverje össze a joghurtot a fokhagymával (opcionális), a citromlével, a parmezán kétharmadával és a zöldfűszerekkel.
  2. Tegye félre az öntet felét egy kisebb tálban.
  3. Az öntet másik feléhez keverje hozzá a darált húst és a hagymát, majd sózza-borsozza ízlés szerint.
  4. Formázzon 4 húspogácsát, majd süsse őket grillserpenyőben 15-20 percig, amíg teljesen át nem sülnek.
  5. Amíg a húspogácsák sülnek, öntse a joghurtos öntetet a salátára és vágja ketté a zsemléket.
  6. Helyezze a húspogácsákat a zsemlékre, halmozzon rá egy kis salátát, a tetejére pedig jöhet még néhány paradicsomszelet.
  7. Ha maradt a salátából, szórja meg a megmaradt parmezánnal és ezzel tálalja a burgereket.
?GYIK